Loading...
 

Kuva0


Kuva1

Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

 
Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 
 

‣ TUE LIPPUKUNTAAMME

‣ VARAINHANKINTA

Tällä hetkellä ei ole aktiivisia varainhankintakampanjoita

Adventtikalenterimyynti on päättynyt. Kipinäpartio kiittää kaikkia kalenterin ostaneita tueasta partiotoiminnalle. Jos kuitenki jäit ilman kalenteria, ota yhteyttä Taruun tai voit tilata kalenterin Suomen partiolaisten adventtikalenteri-verkkokaupasta.

Verkkokauppamyynnissä asiakas voi valita mitä lippukuntaa haluaa ostoksellaan tukea. Alla olevasta linkistä pääset suoraan verkkokauppaan oletuksena tuen saajaksi on Kipinäpartio. Adventtikalenteri-verkkokauppa


 

AJANKOHTAISTA

 

Sudenpennut eivät kokoonnu 3.12. 

Itsenäisyyspäivänä nähdään. 


Itsenäisyyspäivä 6.12.Suomen Lippu

Partiolaiset osallistuvat Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen.

kokoontuminen klo 9:40 kololle.

(tämän hetken tiedon mukaan jumalanpalvelus järjestetään pitkälti normaalisti, tiedotamme jos tilanne muuttuu)

Partiolaisten menevät kololta yhtenä ryhmänä kirkkoon, ennalta varatuille paikoille kirkon etuosaan. Partioasu päälle, jos on. Sudenpennuilla ja muillakin, joilla ei ole partioasua, tummansininen paita + huivi. 
Kirkossa Partiolaiset kantavat Suomen lipun ja avustavat kolehdinkannossa. Lippuvartion ja kolehdinkantajien kokoontuminen kololle aamulla klo 9 mennessä. 

Lipunkannot kaupungin juhlassa Kaarnassa, jumalanpalveluksen jälkeen - peruttu

Juhlaan paikalla osallistuvat vain palkittavat, järjestäjät ja esiintyjät. Lipunkannot jättää pois ja sillä mahdollistetaan yllä mainittujen osallistuminen uusimpien rajoitusten puitteissa.

Työtehtävissä olevien varusteet ja harjoitukset

Lipunkanto- ja kolehdinkeruu-tehtäviin osallistuvia informoidaan erikseen ennakko-harjoituksista, kellonajoista ja varustuksesta yms. Todennäköisesti harjoitukset pidetään vasta sunnuntai-iltana tai maanantai-aamuna, jolloin on parhaiten tiedossa miten tilausuudet toteutuvat.

Kynttilöiden sytytys sankarihaudoille, kokoontuminen klo 17:30 

Perinteisesti tarpojat ja samoajat ovat olleet mukana sytyttämässä itsenäisyyspäivän iltana sankarihaudoille kynttilöitä.  Kynttilät sytytetään klo 18 ja tätä ennen on valmistautuminen. Sytyttäjien kokoontuminen klo 17:30.


Partio alkaa ja harrastuksen voi aloittaa myös tänä syksynä

Liity Partioon 2021 Merkki 04 Merkillinen Harrastus

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Partiotoiminta kannustaa kehittymiseen omana itsenään ja osana ryhmää. Partiossa opitaan ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista, erilaisia taitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä vastuunottamista. Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen harrastus. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.

Syksyn toiminta käynnistyy elo-syyskuun taitteessa, ja paras aika aloittaa harrastus on juuri nyt.

Aikuisia tarvitaan mukaan.

Partiotoimintaa tehdään täysin vapaaehtoisvoimin, joten myös merkityksellistä vapaaehtoistyötä etsiville aikuisille tämä hetki on mitä parhain liittyä mukaan.

LIITY 2021 Aikuisille 1

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Tarjoamme koulutusta, joten aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Partiota harrastamalla pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, liikkumaan luonnossa ja saat hyvää vastapainoa työelämälle. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle. Tule kokemaan ja oppimaan uutta – jokaista tarvitaan!

Voit olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan tai tule mukaan ilmoittautumispäivään.

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumispäivässä 23.8.2021

Ilmoittautumistapahtumassa uudet että vanhat partiolaiset ilmoittautuvat mukaan toimintaa. Myös vanhat johtajat ja uudet aikuiset ilmoittautuvat.

Ilmoittautumisen jälkeen näemme miten paljon meillä on aikuisia ja mukaan haluavia partiolaisia ja voimme muodostaa ryhmät ja laatia kokoontumisaikataulut. 

ktso tarkemmat tiedot kohdasta Tapahtumat.


Turvallisuus Korona-aikana

Partiossa noudatetaan koulusta tuttuja ohjeita

  • Toistaiseksi koloillat pidetään kokonaan ulkona.
  • Koloilloissa, kun ollaan sisällä kololle tullessaan ja sieltä poistuessa käytetään maskia. Mikäli oma maski on jäänyt kotiin, ryhmänjohtajalta saa kertakäyttöisen maskin.  Maski-ohje ei koske Skorpionit-ryhmäläisiä, vain heidän johtajiaan.
  • Koloilloissa jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygienista ja sisälle mentäessä pestään kädet.
  • Koloilloissa ollaan paljon ulkona. Pukeutumisessa tulee varautua siihen, ettei tule kylmä tai ei kastu.
  • Partiossa ja ulkona ennen ja jälkeen partion tulee noudattaa turvaetäisyyksiä.
  • Partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä.

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. 
Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.


Toimintaan osallistuminen ja estymisestä ilmoittaminen

Korona-ajan partiotoiminta

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja lähes normaalisti ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.

Isompia valtakunnallisia tai piiritasoisia tapahtumia ei tällä hetkellä järjestä. Näin ollen ryhmien ja lippukunnan retkiä tai osallistumisia tapahtumiin paikkakunnan ulkopuolelle ei tällä hetkellä järjestetä.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä

Muistutetaan kaikkia, että partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä. 

Poisjäämisestä ilmoittaminen

Partiossa toteutetaan partio ohjelmaa. Edistymisen ja ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että partiolainen osallistuu aktiivisesti ja säännöllisesti kokoontumisiin ja tapahtumiin.
Mikäli lapsi ei pääse koloiltaan, tulee huoltajan informoida asiasta ryhmän johtajalle. Tarpojat ja Samoajat huolehtivat ilmoituksesta itse. Poisjäämisen ilmoittamisohje on voimassa myös korona-ajan ulkopuolella.
On suositeltavaa ilmoittaa poisjäämisestä viimeistään kokoontumista edellisenä päivänä klo 18 mennessä ja äkillisissä sairastumisissa yms. tapauksissa hyvissä ajoin ennen kokoontumista.


Partiorekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Suomen Partiolaiset on avannut uuden asiointipalvelun jäsenille ja huoltajille helpottamaan arkea. Kyseessä on uusi käyttöliittymä kuksaan, jossa voi hoitaa omia ja perheen jäsenasioita, sekä ilmoittautumisia. Suomen partiolaiset on lähettänyt huoltajille asiasta kirjeen 13.8. ja julkaissut jotain käyttöohjeita tämän jälkeen. Asiointipalvelua on kuitenkin päivitetään ja korjattu päivittäin tämän jälkeen ja palvelu on ollut ajoittain pois käytöstä.

Kipinäpartio julkaisee käyttöohjeistusta, kunhan palvelun toiminnot ovat kunnossa. Vielä ei siis kannata olla huolissaan, jos ei ole käyttänyt palvelua tai siellä näkyy hieman kummallisia juttuja.  

Kipinäpartion asiointipalvelun ohjeen löydet etusivun lippukuntainfosta.


Partiotoiminta on monimuotoista, partiolainen on ikäkautensa mukaisesti mukana.

Partio on monipuolista toimintaa, jossa tapahtuu niin kaupungissa kuin metsässä. Kaikki ikäkaudet osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan. Vain hallinnolliset asiat ja koulutus kuuluvat toimintaan vasta samoajasta alkaen. Huoltajan rooli on alaikäisten partiolaisten oman panoksen lisäksi talkoissa, varainhankinnassa ja retkien tukitoimissa, sekä kuljetuksissa. Partiotoiminnasta tarkemmin voit lukea Uuden partiolaisen kotiin 2019 vihkosta, joka on ladattavissa tämän sivun vasammasta laidasta kohdasta lippukuntainfo.

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja? Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö. Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Erävalkeassa tapahtuu

Sauna on remontissa, mutta käytettävissä. Remontti jatkuu keväällä 2021. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

TAPAHTUMAT

 

Itsenäisyyspäivä

Lisätietoja ylempänä kohdasta ajankohtaista.


 

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​


 

 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

Parkanon kaupunki

 
Parkanon seurakunta

 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö

Oma Säästöpankki Oyj
Parkanon Säästöpankkisäätiö

Page last modified on Sundayna 05. of Decemberta, 2021 11:00:19 EET